Specialmaterialerne i Friconproduktserien muliggør ubegrænset anvendelse i et temperaturinterval fra -26 °C /-45 °C, uden ændring af omgivelsesparametre og arbejdsforhold.
Materialerne er blandt andet kendetegnet ved øget vedhæftningsevne, kortere gennemhærdningstid med tilsvarende tryk- og trækstyrke, indendørs som udendørs.
Bortset fra temperaturbetingede begrænsninger i materialeudvalget anvendes disse produkter ofte på grund af den økonomiske brug og muligheden for hurtig efterfølgende ibrugtagning, uden at skulle gå på kompromis med vedvarende, påkrævet bæreevne og teknisk belastningsevne ved lettere brug.

Fricon

Denne mineralske hybridbeton med karakteristisk høj brudstyrke og holdbarhed, anvendes som regel på steder hvor belastningskriterierne kræver reparationer med standardiseret friskbeton, men hvor bearbejdningen på grund af temperaturforholdene, eller tiden ikke gør det muligt – eller det kun kan lade sig gøre med meget store økonomiske eller tidsmæssige omkostninger.

Materialerne er særligt velegnet til indendørs brug, i temperaturstyrede lagre og frostsektioner, inden for industriel reparation.

Udendørs er anvendelsesformålet primært begrænset til hastereparationer til der ikke kan udskydes, samt igangværende byggeopgaver der skal udføres på trods af frostvejr.

De alsidige anvendelsesmuligheder for Fricon specialmaterialer og deres specifikationer

  • I et temperaturinterval fra ±0 °C til -45 °C uden begrænsninger i bearbejdningen,
  • kan anvendes indendørs og udendørs uden hensyntagen til forstyrrende faktorer i omgivelserne.
  • udformningsmulighederne med ensartet sejhed, ved vandret og lodret bearbejdning,
  • levnedsmiddelkompatibilitet og høj modstandsdygtighed over for snavs og urenheder,
  • den øgede vedhæftning på cementholdige materialer og andre almindelige byggematerialer, samt på stål- og metalkonstruktioner

Datablad

Fricon anvisning Fricon Special Beton