Rockidan står bag den unikke facade på landets nyeste kirke, der netop nåede at blive klar til julemåneden på Store Torv i Aabenraa.

Kirken, der er en miniaturekopi af Sct. Jørgens Kirke i Aabenraa, er nyeste tilføjelse til Julehjertebyen, som hvert år opstilles på torvet op til jul. I forvejen findes blandt andet kopier af den gamle banegård, restaurant Knapp og byens tidligere rådhus. Alle sammen store nok til at rumme små butikker, boder og cafeer, men omvendt ikke større, end at de kan køres væk og opmagasineres, når julen er ovre.

Tårnet for højt til porten
Når den nye kirke i Aabenraa skulle bygges i flere elementer, skyldes det først og fremmest, at den færdige kirke ikke kunne gå ud af porten hos Henriks Tømrer og Snedkerforretning i ét stykke. Derfor blev tårnet fremstillet som selvstændigt element og først sænket på plads, da kirken var på plads på Store Torv i Aabenraa.

Facademaling på træ
Kirkekopien er opbygget i krydsfiner og grundet med Rockidans Trægrunder, der isolerer mod knaster og andet, der kunne give misfarvning på den færdige overflade. Derefter er facaden malet to gange med Facademaling, der både kan anvendes på træ, beton og puds. Originalens sokkel i kampesten er udført med den lidt grove facademaling i forskellige indtoninger.