Rockidan Logo
Intelligent maling til dit næste projekt
Ofte stillede spørgsmål2021-12-19T23:53:14+01:00
Maling af betongulv2022-01-04T11:52:17+01:00

Vi skal have malet vores betongulv i vores hal, og jeg ville høre hvad vi skulle bruge.

Det kommer lidt an på hvilken belastning du har af gulvet. 2 x maling giver ca. 200 my. lagtykkelse Tykfilmsmalinger giver ca. 0,5 mm Belægninger giver 2 – 4 mm. Hvis du vil male, skal du påføre min. 2 lag. Du kan bruge NM 30 Gulvmaling, hvis det er alm. lager, værksted. Har du meget fugt og er belastningen højere, skal du over på NM 50 Aqua Super. Af begge typer har du et forbrug på ca. 150 g./m2. pr. lag. Jeg vil anbefale 3 lag, da det giver en del ekstra at slide af og dermed går der længere tid inden genmaling. Skal du have en håndværker til at udføre det, må du gerne kontakte mig og oplyse størrelsen på gulvet, alder beliggenhed og belastning. Så hjælper jeg med at finde en rutineret gulvmand.

Gulvbelægning i fødevareindustri2022-01-04T11:49:54+01:00

Nyt spørgsmål vedrørende fiskefabrik i Illuliset.
På gulvet i fabrikken har Ulfcar for 15 år siden lagt et epoxygulv med skridsikkerhed i.
En lokal entreprenør har for 5 år siden renoveret dele af det i forbindelse med ombygning. Farven er ramt helt ved siden af og nu er det, som det fremgår af billederne skallet 80% af.
Der findes ingen oplysninger om produkterne – udover at det siges at de ikke findes mere .
Der er ingen mulighed for at fjerne maskinerne fra rummet, så det skal laves med håndkraft inden 1. april.
Når man “kradser” i den tilbageværende “sidste belægning”, som blot er en maling – formentlig epoxy – sidder den godt fast.

Kan i foreslå en behandling ?

Du er rigtig kommet i ilden. For mig at se er der 2 muligheder, hvor den ene er en malingbehandling og den anden en ca. 3 mm belægning. Jeg forudsætter, at belægningen skal have en eller anden form for skridsikring. Generelt for begge muligheder er, at underlaget skal renses grundigt af. For at få en ny belægning til at hæfte tilstrækkeligt fornuftigt på en acrylbelægning, skal den slibes grundigt og helt ned til de farvede sten, således at den nye belægning kan komme til at hæfte på de frilagte sten i acrylbelægningen. Før slibningen vil jeg afvaske overfladen med natronlud og efterskylle med vand. Herefter neutraliseres med en svag eddikesyre og efterskylles med vand. Denne proces mener jeg er nødvendig for ikke at slibe i de animalske fedtstoffer, der helt sikkert har aflejret sig på overfladen. Malingsløsning: Gulvet males 3 gange med NM 50 Serien Aqua ”S” tilsat ca. 6% Rockidan Slidestop 942. Belægning: Primning med NM 560 A Grundering ca. 0,200 kg/kvm Udlægning af NM 400 Elitgulv. Umiddelbart efter udlægningen af NM 400 Elit, fulddrysses overfladen med ovntørret kvarts i kornstørrelse 0,4 – 0,8 mm alternativt 0,0 – 0,3 mm. Dagen efter fjernes det overskydende kvarts, hvorefter NM 40 Toplack i grå frave påføres med gummi- eller stålspartel. Håber I kan bruge forslaget. Men bemærk endnu engang: Succesen afhænger stærkt af forarbejdet.

Ridser i gulvmaling2022-01-04T11:46:12+01:00

Vi har behandlet flere af vores gulve med NM 50 Aqua Super. Trægulvene er der ingen problemer med, men betongulvet får meget let overflade ridser, og farven bliver lysere der. Glansen er den samme på alle gulve, og vi mener umiddelbart ikke at vi har gjort noget anderledes der, da det hele har fået samtidig. Kan vi evt male betongulvet en gang til, selvom det er mange måneder siden vi sidst malede det?

Du kan godt male ovenpå epoxymalingen den skal bare rengøres og matteres let. Du kan også give overfladen en polish (efter en rengøring), som vil lægge sig ned i de små ridser. Hvis man anvender en polish som også kan komme i vaskevandet, vil man hele tiden give overfladen en tynd hinde.

Afgivelsen af forskellige aldehyder i CleanAir produkter2022-01-04T11:39:27+01:00

Kan i svare mig på, om alle jeres Diesco/Diessner produkter er uden afgivelsen af forskellige aldehyder?

Der findes ingen malingsprodukter der er 100% fri for Aldehyder, det er kun spørgsmål hvor meget. CleanAir produkt er testet i klimakammer i 28 dage, og målinger viste <5µg/m3 (mikrogram/m3.) og under den normale tyske målegrænse på 100 µg/m3.

Hvis jeg køber Diesco Clean Air malingen, kan I så tone den i de samme farver som tidligere2022-01-04T11:34:35+01:00

Jeg har tidligere købt maling hos jer til maling af tapet. Jeg købte dengang capafixx og fik tonet den i umbra weiss.
Nu skal jeg male igen, og nogle af væggene i rum med samme maling, trænger til en opfrisker.
Det ser ud til at I ikke har capafixx maling længere.
Hvis jeg køber Diesco Clean Air malingen, kan I så tone den i de samme farver som tidligere (fra Caparols farvekort?)
Eller hvad tænker I at Umbra Weiss evt. ville svare til på jeres nuværende farvekort, hvis I bruger et andet..?
Hilsen Martine

CleanAir er en 100% konserveringsmiddelfri maling, jeg kan godt tone den i umbraweiss.. Dette tones i ”hånden” med tonepasta der også er konserveringsmiddelfri, således malingen kan anvendes af uden frigivelse af konserveringsmidlet MI og MIT eller andre konserveringsmidler.

Alternativt kan vi også tone vores Dinova Euromat i Umbraweiss.. Dette gøres på et traditionelt toningsanlæg
Jeg vedhæfter datablade på begge to 😊

Kan jeg være helt sikker på, at Diesco CleanAir produkter er uden disse stoffer MI & MIC2021-12-09T15:40:08+01:00

Kan jeg være helt sikker på, at Diesco CleanAir produkter er uden disse stoffer MI og MCI

MI og MCI er en forkortelse for methylisothiazolinon og methylchloroisothiazolinon. Begge er konserveringsmidler, som anvendes i forskellige forbrugerprodukter for at forhindre vækst af bakterier og andre mikroorganismer.

Clean Air serien som består af 11 produkter er alle uden nogen form for konserveringsmidler også uden MI og MCI

Jeg har en balkon på en karnap hvor balkongulvet er af beton.2021-12-09T15:34:24+01:00

Hej Rockidan, Jeg har en balkon på en karnap hvor balkongulvet er af beton. Jeg har fået anbefalet enten at få lagt tagpap eller epoxy/coating.
Hvilket produkt egner sig til at smøre på?
Pft. Mvh. Thomas

Hej Thomas

NM 50 Aqua Super kan anvendes direkte på beton og kan tåle 100% fugt fra oven og fra neden 😊

NM 50 Aqua Super

Titel

Go to Top