Rockidan Logo
Intelligent maling til dit næste projekt
Ofte stillede spørgsmål2021-12-19T23:53:14+01:00
Bæredygtig og allergivenlig maling2023-09-08T11:04:50+02:00

Bæredygtig og allergivenlig maling er maling, der er fremstillet med omtanke for miljøet og menneskers sundhed. Den er ofte baseret på plantebaserede ingredienser og indeholder ikke skadelige kemikalier, der kan forurene luften eller give allergi.

Fordele ved bæredygtig og allergivenlig maling:

God for miljøet: Bæredygtig maling er fremstillet med omtanke for miljøet. Den indeholder ofte færre kemikalier, der kan forurene luften og vandmiljøet.

God for menneskers sundhed: Allergivenlig maling indeholder ikke skadelige kemikalier, der kan give allergi eller andre helbredsproblemer.

Nem at bruge: Bæredygtig og allergivenlig maling er ofte lige så nem at bruge som almindelig maling.

Hvordan vælger du bæredygtig og allergivenlig maling?

Når du skal vælge bæredygtig og allergivenlig maling, er der et par ting, du skal være opmærksom på:

Typen af maling: Der findes forskellige typer bæredygtig og allergivenlig maling. Nogle typer er mere bæredygtige end andre.

Miljømærket: Der findes flere miljømærker, der kan give dig en indikation af, hvor bæredygtig malingen er.

Allergivenlig certificering: Der findes flere certificeringer, der kan give dig en indikation af, hvor allergivenlig malingen er.

Her er nogle eksempler på bæredygtig og allergivenlig maling:

Svanemærket maling: Svanemærket er et af de mest kendte miljømærker i Danmark. Maling, der er svanemærket, er fremstillet med omtanke for miljøet.

EU’s Blomst: EU’s Blomst er et miljømærke, der stiller krav til malingens sundheds- og miljømæssige egenskaber.

Den Blå Krans: Den Blå Krans er et allergimærke, der stiller krav til malingens allergivenlighed.

Tips til maling med bæredygtig og allergivenlig maling:

Ventilation: Sørg for god ventilation, når du maler. Dette vil hjælpe med at fjerne eventuelle skadelige kemikalier fra luften.

Beskyttelsesudstyr: Brug beskyttelsesudstyr, såsom handsker, maske og briller, når du maler. Dette vil hjælpe med at beskytte dig mod skadelige kemikalier.

Konklusion

Bæredygtig og allergivenlig maling er et godt valg for dig, der vil være god ved miljøet og din sundhed. Der findes et bredt udvalg af bæredygtig og allergivenlig maling på markedet, så du kan finde en maling, der passer til dine behov.

 

Hvor stammer maling fra2023-09-07T15:23:17+02:00

Maling stammer fra de tidligste mennesker, der brugte naturlige pigmenter til at dekorere deres kroppe, værktøjer og hjem. De tidligste kendte malerier er fra hulemalerier i Spanien og Frankrig, som er dateret til over 40.000 år siden. Disse malerier blev lavet med naturlige pigmenter, såsom okker, hematit og malakit, der blev blandet med vand eller fedt.

I det antikke Egypten blev maling brugt til at dekorere templer, grave og andre offentlige bygninger. Egyptisk maling blev lavet med naturlige pigmenter, såsom kobberoxid, jernoxid og gips. Bindemidlerne var ofte baseret på animalsk lim eller plantebaserede olier.

I det antikke Grækenland og Rom blev maling brugt til at dekorere huse, templer og andre bygninger. Græsk og romersk maling blev lavet med naturlige pigmenter, såsom okker, hematit og ultramarinblåt. Bindemidlerne var ofte baseret på animalsk lim eller plantebaserede olier.

I middelalderen blev maling brugt til at dekorere kirker, klostre og andre religiøse bygninger. Middelalderlig maling blev lavet med naturlige pigmenter, såsom okker, hematit og ultramarinblåt. Bindemidlerne var ofte baseret på animalsk lim eller plantebaserede olier.

I renæssancen blev der udviklet nye pigmenter, såsom koboltblåt og indigo. Bindemidlerne blev også forbedret, og der blev udviklet nye teknikker til at påføre maling.

I det 19. århundrede blev der udviklet nye bindemidler, såsom olie og akryl, som gjorde maling mere holdbar og modstandsdygtig. Der blev også udviklet nye pigmenter, såsom syntetiske pigmenter og fluorescerende pigmenter.

I dag findes der et stort udvalg af malinger til forskellige formål. Nogle typer maling er beregnet til indendørs brug, mens andre er beregnet til udendørs brug. Nogle typer maling er beregnet til at give en bestemt finish, såsom en blank eller mat overflade.

Maling er et vigtigt materiale, der bruges til at forskønne vores omgivelser og beskytte vores ejendom.

Hvad bruges epoxy til2023-09-07T15:19:38+02:00

Epoxy bruges til en lang række formål, både i industrien og i hjemmet.

I industrien bruges epoxy til:

Laminering af materialer, såsom glasfiber og træ
Reparation af skader på materialer, såsom beton og metal
Beskyttelse af overflader mod kemikalier og vejr
Produktion af epoxy gulve og belægninger

I hjemmet bruges epoxy til:

Laminering af møbler og andre genstande
Reparation af skader på gulve, vægge og lofter
Beskyttelse af overflader mod ridser og snavs
Produktion af epoxy bordplader og andre dekorative genstande

Specifikke eksempler på, hvordan epoxy bruges:

Epoxy bruges til at lave epoxy gulve, som er meget slidstærke og nemme at rengøre.
Epoxy bruges til at lave epoxy bordplader, som er meget holdbare og modstandsdygtige over for kemikalier.
Epoxy bruges til at lave epoxy fugemasse, som er meget stærk og kan bruges til at forsegle skader på materialer.
Epoxy bruges til at lave epoxy lim, som er meget stærk og kan bruges til at lime sammen forskellige materialer.
Epoxy er et meget alsidigt materiale, der kan bruges til en lang række formål. Det er et stærkt og holdbart materiale, der kan bruges til at beskytte overflader og reparere skader.

Hvad er maling2023-09-07T15:17:27+02:00

Maling er et, sædvanligvis flydende, materiale, som bruges til at ændre farven på en genstands overflade. Udover at indfarve, kan malingens funktion være at beskytte bundmaterialet og derved tilføje en teknisk eller æstetisk kvalitet.

Maling består af fire hovedbestanddele:

Pigment giver malingen farve. Pigmenter kan være naturlige eller syntetiske.
Bindemiddel holder pigment og fyldstof sammen. Bindemidler kan være organiske eller uorganiske.
Fyldstof gør malingen billigere og samtidig tilfører materialet bestemte egenskaber, såsom glans, bæreevne eller modstandsdygtighed.
Opløsningsmiddel gør malingen flydende, så den kan påføres. Opløsningsmidler kan være vand, terpentin eller andre organiske opløsningsmidler.
Maling har været brugt i tusindvis af år. De tidligste malerier blev lavet med naturlige pigmenter, såsom okker, hematit og malakit. I middelalderen blev der udviklet nye pigmenter, såsom ultramarinblåt og koboltblåt. I det 19. århundrede blev der udviklet nye bindemidler, såsom olie og akryl, som gjorde maling mere holdbar og modstandsdygtig.

I dag findes der et stort udvalg af malinger til forskellige formål. Nogle typer maling er beregnet til indendørs brug, mens andre er beregnet til udendørs brug. Nogle typer maling er beregnet til at give en bestemt finish, såsom en blank eller mat overflade.

Maling bruges til en lang række formål, herunder:

At dekorere vægge, gulve og lofter
At beskytte træ, metal og andre materialer
At skabe kunst
Maling er et vigtigt materiale, der bruges til at forskønne vores omgivelser og beskytte vores ejendom.

Maling af betongulv2022-01-04T11:52:17+01:00

Vi skal have malet vores betongulv i vores hal, og jeg ville høre hvad vi skulle bruge.

Det kommer lidt an på hvilken belastning du har af gulvet. 2 x maling giver ca. 200 my. lagtykkelse Tykfilmsmalinger giver ca. 0,5 mm Belægninger giver 2 – 4 mm. Hvis du vil male, skal du påføre min. 2 lag. Du kan bruge NM 30 Gulvmaling, hvis det er alm. lager, værksted. Har du meget fugt og er belastningen højere, skal du over på NM 50 Aqua Super. Af begge typer har du et forbrug på ca. 150 g./m2. pr. lag. Jeg vil anbefale 3 lag, da det giver en del ekstra at slide af og dermed går der længere tid inden genmaling. Skal du have en håndværker til at udføre det, må du gerne kontakte mig og oplyse størrelsen på gulvet, alder beliggenhed og belastning. Så hjælper jeg med at finde en rutineret gulvmand.

Gulvbelægning i fødevareindustri2022-01-04T11:49:54+01:00

Nyt spørgsmål vedrørende fiskefabrik i Illuliset.
På gulvet i fabrikken har Ulfcar for 15 år siden lagt et epoxygulv med skridsikkerhed i.
En lokal entreprenør har for 5 år siden renoveret dele af det i forbindelse med ombygning. Farven er ramt helt ved siden af og nu er det, som det fremgår af billederne skallet 80% af.
Der findes ingen oplysninger om produkterne – udover at det siges at de ikke findes mere .
Der er ingen mulighed for at fjerne maskinerne fra rummet, så det skal laves med håndkraft inden 1. april.
Når man “kradser” i den tilbageværende “sidste belægning”, som blot er en maling – formentlig epoxy – sidder den godt fast.

Kan i foreslå en behandling ?

Du er rigtig kommet i ilden. For mig at se er der 2 muligheder, hvor den ene er en malingbehandling og den anden en ca. 3 mm belægning. Jeg forudsætter, at belægningen skal have en eller anden form for skridsikring. Generelt for begge muligheder er, at underlaget skal renses grundigt af. For at få en ny belægning til at hæfte tilstrækkeligt fornuftigt på en acrylbelægning, skal den slibes grundigt og helt ned til de farvede sten, således at den nye belægning kan komme til at hæfte på de frilagte sten i acrylbelægningen. Før slibningen vil jeg afvaske overfladen med natronlud og efterskylle med vand. Herefter neutraliseres med en svag eddikesyre og efterskylles med vand. Denne proces mener jeg er nødvendig for ikke at slibe i de animalske fedtstoffer, der helt sikkert har aflejret sig på overfladen. Malingsløsning: Gulvet males 3 gange med NM 50 Serien Aqua ”S” tilsat ca. 6% Rockidan Slidestop 942. Belægning: Primning med NM 560 A Grundering ca. 0,200 kg/kvm Udlægning af NM 400 Elitgulv. Umiddelbart efter udlægningen af NM 400 Elit, fulddrysses overfladen med ovntørret kvarts i kornstørrelse 0,4 – 0,8 mm alternativt 0,0 – 0,3 mm. Dagen efter fjernes det overskydende kvarts, hvorefter NM 40 Toplack i grå frave påføres med gummi- eller stålspartel. Håber I kan bruge forslaget. Men bemærk endnu engang: Succesen afhænger stærkt af forarbejdet.

Ridser i gulvmaling2022-01-04T11:46:12+01:00

Vi har behandlet flere af vores gulve med NM 50 Aqua Super. Trægulvene er der ingen problemer med, men betongulvet får meget let overflade ridser, og farven bliver lysere der. Glansen er den samme på alle gulve, og vi mener umiddelbart ikke at vi har gjort noget anderledes der, da det hele har fået samtidig. Kan vi evt male betongulvet en gang til, selvom det er mange måneder siden vi sidst malede det?

Du kan godt male ovenpå epoxymalingen den skal bare rengøres og matteres let. Du kan også give overfladen en polish (efter en rengøring), som vil lægge sig ned i de små ridser. Hvis man anvender en polish som også kan komme i vaskevandet, vil man hele tiden give overfladen en tynd hinde.

Afgivelsen af forskellige aldehyder i CleanAir produkter2022-01-04T11:39:27+01:00

Kan i svare mig på, om alle jeres Diesco/Diessner produkter er uden afgivelsen af forskellige aldehyder?

Der findes ingen malingsprodukter der er 100% fri for Aldehyder, det er kun spørgsmål hvor meget. CleanAir produkt er testet i klimakammer i 28 dage, og målinger viste <5µg/m3 (mikrogram/m3.) og under den normale tyske målegrænse på 100 µg/m3.

Hvis jeg køber Diesco Clean Air malingen, kan I så tone den i de samme farver som tidligere2022-01-04T11:34:35+01:00

Jeg har tidligere købt maling hos jer til maling af tapet. Jeg købte dengang capafixx og fik tonet den i umbra weiss.
Nu skal jeg male igen, og nogle af væggene i rum med samme maling, trænger til en opfrisker.
Det ser ud til at I ikke har capafixx maling længere.
Hvis jeg køber Diesco Clean Air malingen, kan I så tone den i de samme farver som tidligere (fra Caparols farvekort?)
Eller hvad tænker I at Umbra Weiss evt. ville svare til på jeres nuværende farvekort, hvis I bruger et andet..?
Hilsen Martine

CleanAir er en 100% konserveringsmiddelfri maling, jeg kan godt tone den i umbraweiss.. Dette tones i ”hånden” med tonepasta der også er konserveringsmiddelfri, således malingen kan anvendes af uden frigivelse af konserveringsmidlet MI og MIT eller andre konserveringsmidler.

Alternativt kan vi også tone vores Dinova Euromat i Umbraweiss.. Dette gøres på et traditionelt toningsanlæg
Jeg vedhæfter datablade på begge to 😊

Kan jeg være helt sikker på, at Diesco CleanAir produkter er uden disse stoffer MI & MIC2021-12-09T15:40:08+01:00

Kan jeg være helt sikker på, at Diesco CleanAir produkter er uden disse stoffer MI og MCI

MI og MCI er en forkortelse for methylisothiazolinon og methylchloroisothiazolinon. Begge er konserveringsmidler, som anvendes i forskellige forbrugerprodukter for at forhindre vækst af bakterier og andre mikroorganismer.

Clean Air serien som består af 11 produkter er alle uden nogen form for konserveringsmidler også uden MI og MCI

Jeg har en balkon på en karnap hvor balkongulvet er af beton.2021-12-09T15:34:24+01:00

Hej Rockidan, Jeg har en balkon på en karnap hvor balkongulvet er af beton. Jeg har fået anbefalet enten at få lagt tagpap eller epoxy/coating.
Hvilket produkt egner sig til at smøre på?
Pft. Mvh. Thomas

Hej Thomas

NM 50 Aqua Super kan anvendes direkte på beton og kan tåle 100% fugt fra oven og fra neden 😊

NM 50 Aqua Super

Titel

Go to Top