TV-udsendelse fik ny børnehave i Aabenraa til at søge maling uden konserveringsmidler for at undgå at børn får allergi i børnehaven

Maling uden konserveringsmidler valgt til projekt

De hvide vægge i det nystartede Børnehuset Evigglad ligner ganske almindelige hvidmalede vægge.

Det er de næsten også. Eneste forskel er, at den anvendte Allergivenlig maling ikke indeholder det allergifremkaldende konserveringsmiddel methylisothiazolinone, praktisk forkortet MI.

– Vi stod for at skulle male, da der kom fokus på maling og allergi i medierne, og fra det tidspunkt var vi ikke i tvivl om, at vi ville undgå konserveringsmidler i malingen, hvis vi kunne, fortæller Anne Therkelsen Schultz fra Børnehuset Evigglad.

Vi har ikke nogen børn, der har problemer med allergi i børnehave, men lige som med vores økologiske kostpolitik synes vi det er naturligt at gøre, hvad vi kan for at forebygge eventuelle problemer.

Fundet løsning

Børnehuset fandt løsningen i lokalområdet hos Rockidan, der fra sin placering på Lundsbjerg Industrivej syd for Aabenraa hjælper malere over hele landet med specialmalinger af enhver art.

Og den lokale børnehave har ikke været alene om at vise interesse for maling uden konserveringsmidler, fortæller administrerende direktør Jens Veibye Johansen.

– De fleste må ofte gå grueligt meget igennem, før de overhovedet finder ud af, hvad der giver dem allergi.

Vægmaling er nok ikke det første, man tænker på i den situation, så KONTANT-udsendelsen har givetvis hjulpet mange videre. I hvert fald hvis vi skal dømme på alle de henvendelser, vi har fået siden, konstaterer Jens Veibye Johansen.

Kun den hvide udgave af malingen er 100% fri for konserveringsmidler, men det bekymrede ikke i Børnehuset Evigglad, hvor de hvide vægge skaber nogle behageligt lyse rum og på mange måder også var det mest praktiske valg ifølge lederen af Børnehuset.

– Vi valgte, at vi hellere ville have hvide vægge, og så lade møbler og inventar sørge for farverne.

På den måde kan vi ret let lave variation i farverne uden at skulle til at male om, og så får vi heller ikke problemer med at ramme farven igen, hvis en af væggene på et tidspunkt trænger til en opfriskning, uddyber Anne Therkelsen Schultz.

Evigglad – året rundt

Den private børnehave Evigglad har åbent 24 timer i døgnet, 365 dage om året.

Filosofien bag projektet er at give forældre mulighed for at få børnene passet på tidspunkter, der matcher familiens behov.

Det betyder, at barnet kan være i børnehaven til senere end halv fem eller kan komme midt på dagen, hvis det passer bedst med fars og mors arbejdstider.

Da børnehaven er privat, kan også forældre uden for Aabenraa Kommune benytte sig af tilbuddet, og det vil sikkert blive populært efterhånden som det udbyggede sygehus på nabogrunden tages fuldt i brug.

Det er personalet selv, der sammen med indkaldte hjælpere har stået for det meste af omdannelsen af det tidligere Center for Undervisningsmidler til en lys og indbydende børneinstitution.