Nyt sammenbygget Mediehus forener grænselandets medier i Aabenraa

Med det nye mediehus er det endnu en gang lykkedes Stenbjerg Ejendomme i Aabenraa at erstatte en trist plet i bybilledet med en bygning, der løfter oplevelsen på en tur langs hovedvejen gennem byen.

I stedet for en slidt bygning fra halvtredserne lyser det nye mediehus nu vældigt op i et af byens centrale vejkryds. Både i kraft af sit flotte udseende og som pejlemærke for samarbejdet mellem dansk og tysk i grænselandet.

Nyt mediehus

Før havde kun det tyske mindretals avis – Der Nordschleswiger – hjemme på hjørnet, men efter ombygningen er der også blevet plads til Jydske Vestkysten, Aabenraa Ugeavis og Skala FM.

Alle grænselandets medier er dermed kommet under samme tag.

Redaktionerne har til huse i hver sin del af bygningen, men har fælles mødelokale og fælles indgang i det nyopførte tårn, der har erstattet den oprindelige lave mellembygning.

Tårnet er med sin flotte ovenlyskuppel og udvendige lysavis et markant vartegn for det nye Mediehus og en anderledes helstøbt forening af de to bygningsdele end forgængeren.

For at forene nyt og gammelt blev ombygningen afsluttet med en ny facadebehandling, så hele komplekset står med ny og ensartet udstråling.

Facaden bestod af forskellige underlag med både sugende og ikke sugende sten og samtidig skulle opgaven løses uden en pudsbehandling eller en ekstra udfyldende mellembehandling.

Derfor endte Dinova Dinosil Facademaling med at være den optimale løsning, fordi den både har en stærk vedhæftning, fylder rigtig godt og har samme klassisk matte og diffusionsåbne overflade som silikatmaling.

Det er Oesten Ingeniører og Arkitekter, Aabenraa, der har tegnet og projekteret det nye Mediehus, mens Malerfirmaet NP Sørensen, Haderslev, har stået for malerarbejdet.

Bygherren Stenbjerg Ejendomme ejes af skibsreder Hans Michael Jebsen, der gennem selskabet blandt andet har stået bag en række renoveringer af gamle danske kroer og hoteller.

Grimme ællinger blev til en smuk svane med facademaling fra Rockidan