Nyt parkeringshus i Randers gør op med alle skrækforestillinger om mørke og skumle kældre.

Parkeringshuse og –kældre får normalt ikke særlig stor opmærksomhed ved store nybyggerier. Beton er jo et holdbart materiale og det meste er jo beskyttet mod vind og vejr, så er maling ikke bare en unødig luksus ?

Svaret er nej. Den rigtige maling beskytter nemlig betonen mod CO2-nedbrydning fra bilernes udstødning og stænk fra vinterens saltholdige snesjap. Samtidig er den malede overflade uhyre nem og billig at holde ren. Med andre ord – maksimal levetid og minimale udgifter til vedligeholdelse.

Med specialmalingen er der desuden penge at hente på strømregningen (eller mere lys for de samme penge). Malingen optimerer nemlig udnyttelsen af lyset. Ikke kun fordi væggene bliver hvide, men fordi malingen sender op til 20% mere lys tilbage i rummet end en almindelig hvid maling. Det ses tydeligt i P-kælderen i Randers, hvor man med en ellers traditionel lyssætning har fået fuldt oplyste parkeringsafsnit helt uden mørke kroge.

Den acrylbaserede maling fungerer både som grunder og slutbehandling, og de to behandlinger kan udføres med få timers mellemrum. Det giver både en optimal logistik og en supereffektiv udnyttelse af tid og udstyr.

Malearbejdet i P-anlægget på Thors Bakke er udført af malerfirma Thage W. Nielsen.

Betonmaling giver mere lys på Thors Bakke