Der er 17 år mellem disse 2 billeder af et sokkelparti i en boligforening i Vejle. Enkelte ting er ændret, men den beskyttende maling er stadig den oprindelige Rockidan sokkelmaling.

Om vinteren er salt godt mod is og sne. Desværre er det saltvand, der kommer ud af saltningen, yderst skadelig for bygninger, hvis det får lov at trænge ind i en sokkel. Herfra kan det vandre videre op i facaden og ødelægge både malede behandlinger og fuger i teglfacader.

Boligforeningen Østerbo i Vejle renoverede i starten af 90’erne altaner, kælderhalse og sokler i afdelingen Østbyparken i den nordøstlige udkant af Vejle C ud mod Bredballe. Som sokkelmaling anvendtes Rockidans Gulvmaling – en vandig acrylmaling, der giver en stærk og afvisende overflade.

Det seneste Rockidan Nyt fortæller om hvordan afdelingens altaner stadig lever og har det godt. Fotografen kiggede også på de gamle sokler og tog en kopi af et gammelt papirbillede fra 1994. Med lidt held kan man godt finde 5 forskelle mellem de 2 billeder. Men sokkelmalingen er ikke en af dem.

Her 17 år efter er den oprindelige behandling stadig intakt og i fuld funktion.