Nyt miljøvenligt renseprodukt fra Rockidan er skrap mod drengestreger på facaden

Problemer omkring graffiti dukker ofte op, når Rockidan rådgiver om facademaling, og gennem årene har mange boligforeninger og malere efterspurgt en effektiv graffitifjerner, der ikke kræver, at man er iført rumdragt. Nu er det rigtige produkt endeligt fundet.

– Det ligner en dårlig TV-reklame, siger facadekonsulent Lars Veibye Johansen fra Rockidan om firmaets nye effektive grafittifjerner CityCleaner. Normalt tror man jo ikke et øjeblik på, at et enkelt strøg med en klud og noget rengøringsmiddel kan fjerne flere års fedt og snavs eller gøre en vandhane blankere, end da den var ny. Men det er faktisk stort set det, der sker med CityCleaner, fortæller Rockidans facadeekspert.

Mens andre graffitifjernere på markedet kan være temmelig hidsige at have med at gøre, kan CityCleaner nærmest sammenlignes med helt almindeligt opvaskemiddel. Det pH-neutrale produkt indeholder hverken alkali, fosfat eller stoffer, der i øvrigt giver problemer i forhold til arbejdsmiljøet.

Aldrig graffiti under facademaling
Graffitien et særligt problem i forbindelse med facaderenovering, fordi man ikke bare kan male henover. Hvis ikke graffitien fjernes, inden man maler, vil den efter kort tid slå igennem den nye overflade. Og så er det flotte facadearbejde jo nærmest spildt, konstaterer Lars Veibye Johansen. Det nye renseprodukt bliver derfor også fremover et fast punkt i de mange behandlingsbeskrivelser, som han og de andre Rockidan-konsulenter laver for arkitekter, boligforeninger og malerfirmaer.

Rockidan CityCleaner leveres i en praktisk 1 liters forstøverflaske, som er nem at have med overalt for både malere og viceværter. Rensemidlet skal blot sprøjtes på og virke i 10-20 minutter, hvorefter graffitien kan vaskes af med en våd børste eller svamp. Foruden graffiti, fjerner produktet også forurening af maling, sod og olie

Graffiti forsvinder som i reklamerne