Fuldpudset Baswaphon akustikloft skaber ro – både i det arkitektoniske udtryk og i den besøgendes oplevelse af det nye museum.

Den nye udvidelse til Fyns historiske og arkæologiske museum Møntergården fremstår med søjler og dragere i stål og fuldpudsede vægge som en nyfortolkning af det klassiske bindingsværk, der er museumsområdets særkende i den absolut ældste del af Odense.

De rå overflader skaber en stemningsfuld baggrund for museets skiftende udstillinger, men indebar også en udfordring i forhold til at skabe en behagelig akustik for de besøgende.

Løst med BASWAphon akustikloft

Den opgave er løst med fuldpudsede BASWAphon akustikloft i både foyer, trapperum, gangarealer, garderobe samt i den betagende mulitsal på første sal.

Overalt fremstår akustikloftet fuldstændig glat og helstøbt trods indbygningen af lyskilder og talrige andre tekniske installationer. Ikke engang multisalens ubarmhjertige lysindfald afslører spor efter det helt igennem manuelle pudsarbejde på den krumme overflade.

I alt er der udført 800 kvadratmeter akustikpuds med varianten BASWAphon Fine, der har den næstmindste kornstørrelse af BASWAphon akustikloft systemets 3 varianter.

Arkitekterne Frank Maali og Gemma Lalanda har modtaget flere priser for den nye bygning i Odenses ældste kvarter.

Se mere på Baswa.dk