Langt de fleste antistatiske gulve (esd gulv) mister deres afledende effekt efter nogle år.

Derfor kan laboratorier og følsomme produktionsvirksomheder stå totalt ubeskyttede uden at nogen aner uråd.

De fleste af os oplever ind imellem statisk elektricitet, som et uventet og irriterende stød, men for mange laboratorier og produktionsvirksomheder er ukontrollerede udladninger langt mere end bare irriterende. Her kan det koste udskiftning af avanceret udstyr eller betyde at hele produktpartier må kasseres.

Med et ESD gulv opnår man maksimal sikkerhed mod ukontrollerede ladninger, men de fleste ESD-gulve taber effekten med tiden, og dermed forsvinder også beskyttelsen.

Derfor er det vigtigt, at gulvets afledende effekt testes løbende, så man kan følge med i, om og hvornår gulvet skal renoveres.

ESD gulv Kræver ikke udskiftning

AB-POX 460 ESD bevarer i modsætning til langt de fleste andre ESD-gulve sin afledende effekt og kræver derfor ikke tilbagevendende udskiftning.

Samtidig har belægningen både en troværdig slidstyrke og en god kemikalieresistens, der gør, at den vil kunne klare sig i mange år i langt de fleste produktionsmiljøer.

Som noget ganske særligt er belægningen helt ufølsom over for ændringer i luftfugtigheden og sikrer med korrekt tilbehør effektivt mod opladning af statisk elektricitet – selv ved 12% relativ luftfugtighed.

Slut med kobberbånd og topcoat

Belægningen kræver hverken afsluttende forsegling, vedligeholdende topcoat eller udlægning af det gitter af kobberbånd, som normalt kræves til esd-gulve og antistatiske belægninger.

Og for nu helt at adskille løsningen fra alle andre, kan belægningen udlægges i lagtykkelser fra 500 op til f.eks. 3000 µm, og sidst men ikke mindst anvendes, hvor man ønsker at opgradere en eksisterende antistatisk belægning til et moderne og langtidsholdbart ESD-gulv.

Læs mere om Rockidans antistatiske ESD-gulv

ESD gulv, der ikke taber effekten