Jesper Dahl fra Murernes Aktieselskab renoverer løbende altanbunde i Boligforeningen Østerbo i Vejle.
Hvis beboerne passer på altanen, går der 20 år inden han kommer igen.

Ud mod Nørreskoven i Vejle og lige bag den meget synlige Bølgen ud til Vejle Fjord ligger Østbyparken – en afdeling under Boligforeningen Østerbo.

I maj måned var Jesper Dahl fra Murernes Aktieselskab i Vejle tilbage i området for at udskifte en af de gamle altanbelægninger. Han har været i firmaet i 28 år og var med fra starten, da man sidst i 80’erne begyndte at udlægge NM 100 Gulv ud som altanbund i blandt andet Østerbos altaner.

“Der er snart ikke en boligblok i Vejle, hvor vi ikke enten har lavet betonrenovering eller altanbunde eller begge dele med Rockidan produkter”, fortæller Jesper Dahl.

“Generelt er der ikke meget at komme efter, for det er faktisk umuligt at slide belægningen op. Det kan man jo både se her og i alle kælderskakterne, som vi også lavede i sin tid. Men ind imellem sker det jo, at en af belægningerne bliver udsat for noget, den ikke kan tåle, eller at noget har slidt så meget på et bestemt område, at bunden ikke længere ser så køn ud”, forklarer Jesper Dahl.

På dagens opgave er belægningen slået fra på et afgrænset område – måske på grund af en henstillet varm grill. Derfor har den lokale epoxy-ekspert dagen forinden fjernet den gamle NM 100 belægning og udlægger nu en ny, så altanen igen ser pæn ud og er godt beskyttet mod at regnvand siver ind i betonen.

“Havde det bare været noget kosmetisk, så var der ingen grund til den store tur. Så kan det hele klares med 50’eren”, uddyber murersvenden og refererer dermed til Rockidans vandige epoxymaling NM 50 Aqua Super.

Han er nået til altandøren og kan rulle belægningen efter for sidste gang. Selve renoveringen klares på få dage, men belægningen får først sin fulde styrke efter en uge. Til gengæld holder den så med god opførsel også snildt de næste 20 år.