Rockidans epoxymaling NM 50 Aqua Super bobler ikke af, når den kommer under vand. Heller ikke, selv om vandet er stift.

Taarnby Curlingclub

Taarnby Curlingclub er landets absolut største, og i 2011 har de cirka 400 medlemmer fået mere plads at boltre sig på.

Klubben var den første i landet, da den i 2000 fik en egentlig curlinghal, og med udvidelsen til i alt 7 baner opfylder klubben som den eneste herhjemme nu kravene for afholdelse af internationale mesterskaber.

Banen i den nye hal er malet med Rockidans NM 50 Aqua Super, som er den eneste vandige epoxymaling, der tåler konstant vandbelastning og som kan anvendes på endnu fugtig beton.

Den er derfor meget anvendt til svømmebassiner, renseanlæg og altså under isbaner som i Taarnby (og f.eks. ishockeybanen i Bryggeriet Vestfyen Arena i Odense).

Meget maling kan ikke tåle at stå under vand

De fleste malinger kan ikke tåle at stå under vand og vil hurtigt boble op og skalle af. Det sker, fordi malingen bliver blød og mister vedhæftningen til underlaget og fordi vand kan aktivere salte i underlaget, der trænger ud og skubber malingen af.

På isbaner er selve isen ikke noget problem, hvis man vælger en uheldig epoxymaling, men dels står gulvet under vand indtil vandet fryser, dels kan man ikke i al evighed undgå at tø isen op. Og så er man kun sikret med NM 50 Aqua Super.

Det kan de så glæde sig over i Taarnby, hvor formand Johannes Jensen efter et veloverstået EM i år også kan se frem til at lægge hus til senior VM til april.

Epoxymaling – Mere istid i Taarnby