Da kældergulvene i Tivolis Japanske Tårn skulle males efter Lars H.U.G.’s meget levende forlæg, stod vandet fra haven udenfor bogstaveligt talt op gennem gulvet.

Det markante vartegn blev i det tidlige forår renoveret fra yderst til inderst, og her blev alle sejl sat til for at skabe både høj kvalitet og unikt design.

På designsiden har specielt toiletterne i kælderetagens fugtige gulve påkaldt sig opmærksomhed på grund af multikunstneren Lars H.U.G.’s unikke og farverige dekorationer. Inden det dekorative arbejde kunne udføres, skulle der imidlertid gøres noget alvorligt ved ”lærredet”.

Tårnet ligger nemlig klos op ad Tivoli-søen, og problemerne med opstigende fugt var så massive, at gulventreprenøren Belægningsteknik stod med blank vand på betongulvet, da arbejdet skulle påbegyndes.

Derfor kørte man det helt tunge skyts i stilling og fik genskabt en tør bund med Rockidans epoxybaserede fugtspærresystem. Systemet bygger på en særlig vandig epoxyprimer, der hæfter på våde underlag, og som derfor kan bygge bro mellem den våde beton og den diffusionstætte fugtspærre.

Garanteret fugtspærring

Gennem 3 behandlinger reduceres fugtopstigningen gradvist, så der til slut kan påføres en diffusionstæt fugtspærre. Løsningen er den eneste herhjemme, der med garanti fungerer på underlag med 100% relativ luftfugtighed og skabe en blivende membran uden vedhæftningsproblemer.

I Det japanske Tårn blev fugtspærren endda ført op ad væggen for også at sikre mod indsivning fra søen. Først herefter kunne malerfirmaet Kromann og Nielsen gå i gang med at overføre Lars H.U.G.’s design til gulve og vægge.

Alsidig reference

Det japanske Tårn er en alsidig reference for Rockidan, idet firmaet også har leveret gulvmaling til alle personalegulvene, fødevarebelægning til tårnets meget populære åbne grill- & sushikøkken samt ikke mindst specialmaling til det udvendige træværk.