Mange gulve tåler ikke fugt nedefra. Med korrekt fugtspærre undgår man at gulvet skal udskiftes efter kort tid.
Fugtspærre med epoxy giver mulighed for at standse opstigende fugt med en meget tyndt lag.
På den måde undgår man, at indbygningen af en fugtspærreløsning får betydning for den færdige gulvhøjde. De fleste epoxyløsninger kan dog kun påføres tør beton og virker kun ved et relativt fugtindhold på op til 85-95%. Dermed matcher de slet ikke de udfordringer, man møder ude på landets betongulve.
Rockidans fugtspærre system kan derimod både hæfte og holde på fugtig beton med helt op til 100% RF. Hemmeligheden ligger i grunderen NM 50 BP Grundering S, der er en diffusionsåben vandig epoxygrunder, der hæfter på våd beton. Selv om den er diffusionsåben, reducerer grunderen alligevel mængden af opstigende fugt. Efter 3 behandlinger med grunderen er der spærret så meget for fugten, at den diffusionstætte NM 023 Fugtspærre kan hæfte og hærde uden problemer.
Kvalitetssikring: 99% er ikke godt nok
Systemet udføres normalt kun af erfarne gulvfirmaer, der følger den særlige kvalitetssikringsprocedure undervejs. Det indebærer bl.a. dokumentation af forbrug samt ikke mindst en elektronisk poretestning af hele overfladen for at sikre, at der ikke er opstået mikroskopiske åbne porehuller i behandlingen. Resultatet er en 100% tæt behandling, som efterfølgende kan behandles med epoxy, polyurethan, hvis altså ikke gulvet skal afsluttes med et parketgulv eller en tæppeløsning.
Fjernet væg dokumenterede effekten
For år tilbage skulle man bygge om på en produktionsvirksomhed, der var imellem de første referencer fra begyndelsen af 90’erne. Ombygningen indebar blandt andet, at man fjernede en betonvæg og derfor blotlagde en stribe gulv, som ikke blev behandlet i forbindelse med fugtspærringen. Dagen efter stod der blankt vand i striben !
Sådan tjekker du selv for fugt i betonen.
Er man i tvivl om, hvorvidt der er opstigende fugt i betonen, er det altid en god ide at kontakte fagfolk for at dokumentere omfanget. Men der er jo ikke noget i vejen for at selv at teste lidt på høkermanér. Metoden er simpel: Tape et tæt og helt stykke plastfolie fast på betongulvet og vent. Hvis der er dannet kondens på indersiden efter et døgn, så er fugtindholdet i betonen større end i luften, og så er der grund til at være opmærksom.
Kontakt Rockidans tekniske afdeling (tlf 74 61 33 66) og hør mere om, hvordan du kan behandle et fugtigt betongulv med en maling eller en belægning.