Intens søgning på Google har med 10 års forsinkelse sat adresse på en facadereference på Frederiksberg.

Enhver samler kender til ærgrelsen over det enlige hul i en ellers upåklagelig samling. Sådan var det med en villa på Frederiksberg, som for ca. 10 år siden blev malet med Silikatmaling og derfor fotograferet til samlingen på en rundtur i hovedstadsområdet. Hullet i samlingen opstod, fordi fotografen glemte at notere sig adressen.

Uden adresseangivelsen er referencen ikke så meget værd, og mulighederne på Google har jævnligt uden held været testet for om bynavnet i kombination med navnet på gavlen kunne kaste noget af sig. Indtil forleden, hvor kuplen blev linket til private københavnske observatorier, så et gammelt prospektkort i én af Rundetaarns affotograferede fortegnelser endelig gav pote.

Hullet i referencelisten blev udfyldt med adressen Ternevej 13 og oplysningen om opførelsesåret 1914 og bygherre S. Kierulff.

Alt dette blot til ære for Google, så ‘Algol’ nu kan findes som andet end et gammelt programmeringssprog. Samt naturligvis for alle med interesse for byudviklingens forunderlige historik, der illustrerer, hvordan en nu indeklemt villa midt på Frederiksberg engang lå rigtig langt ude på landet.