Danske Malermestre uddelte tirsdag Farveprisen 2014 for den udvendige farvesætning af Møntergården i Odense. Prisen gik til arkitektfirmaet bag farvevalget, men malerfirmaet, der skabte det flotte resultat, tager alligevel anerkendelsen som et skulderklap.

Det er efterhånden over et år siden, at Louise Svendsen fra Stenløse Malerforretning lagde låget på den sidste spand på Møntergården. Forud var gået måneders malerarbejde, hvor firmaet konstant havde 4-6 medarbejdere gående i Odense Museernes opsigtsvækkende nye bygning.

Malermesteren har brugt Hæftprimeren igennem flere år og har altid haft stor tillid til produktet og den bagved liggende viden og service hos Rockidan. Så selv om det ikke var den løsning, der oprindeligt var foreskrevet, fik nogle blandede erfaringer undervejs i projektet Louise til at insistere på at skifte til Rockidans løsning.

– Vi snakker om maling af metalplader, som skal være museets visitkort udadtil. Så skal man altså være sikker på, at malingen bliver ved med at sidde fast. Og med så store flader var det selvfølgelig også afgørende at hvert farvefelt kom til at stå helt ensartet, forklarer Louise Svendsen.

Det krævede en del armlægning med beslutningstagerne undervejs, men Louise har ikke fortrudt, at hun kæmpede for sagen, eller at der blev brugt mange timer på at finde frem til de helt rigtige farver i Rockidans slutmaling.

– Du kan godt kalde det faglig stolthed, men et eller andet sted er det jo mig, der skal få forventninger og virkelighed til at passe sammen. Selv om vi bare havde gjort, hvad vi fik besked på, ville det alligevel være mig, der fik balladen, hvis resultatet ikke blev godt nok. Derfor gør jeg selvfølgelig alt for at mine egne erfaringer kommer til at tælle med, fastslår Louise Svendsen.

Den nye museumsbygning har allerede et år på bagen, men facaden stod som nymalet, da arkitekter og malere rykkede ind til overrækkelsen af Farveprisen. Prisen er tænkt som en tilskyndelse til aktiv og gennemtænkt brug af farver i forbindelse med både nybyggeri og renovering og med diplomet følger også 150.000 kr. fra Kirsten og Freddy Johansens Fond til arkitekterne Frank Maali og Gemma Lalanda.